Sant Vicenç dels Horts, el poble del president d'ERC i candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras, s'ha despertat amb un ninot de roba penjant d'un pont de la localitat. Tal i com la Guàrdia Urbana ha confirmat a El Nacional.cat, es tracta d'una figura penjada del coll amb la paraula ERC escrita a la panxa. A la cara del ninot hi han enganxat una fotografia en blanc i negre de Junqueras.

A més del ninot, els vàndals han deixat un missatge: "Junqueras, púdrete en la cárcel".

Vídeo / Junts per Sant Vicenç

Veïns de la localitat ja han denunciat l'acte vandàlic a la xarxa i ho han qualificat d'"incitació a l'odi". De la mateixa manera, els denunciants han demanat una resposta a les autoritats, les quals han explicat a aquest diari que s'han trobat el ninot patrullant pel poble.

Gabriel Rufián ha denunciat els fets a Twitter, recordant que són els carrers per on passen els fills de Junqueras per anar a escola. El diputat d'ERC s'adreça al seu president i afirma que penja la fotografia per si no li ho expliquen

Aquest és el segon atac cap a la persona de Junqueras en una setmana, dimarts va aparèixer una pintada a la seu nacional del partit republicà on s'hi podia llegir: "Jonqueras [sic] no verás a tus hijos en 30 años". Les lletres 'o' del text estaven transformades en creus celtes, símbol utilitzat habitualment pels moviments neonazis. ​

Aymerich: "A nosaltres no ens fan por"

L'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, ha reaccionat a l'atac de forma contundent: "A nosaltres no ens fan por". En un fil a Twitter, Aymerich ha condemnat l'acció i ha assegurat que "ni aquesta ni cap acció intimidatòria ens farà recular en la voluntat de fer un poble i una societat més justa i més lliure".