L'economista Santiago Niño Becerra ha carregat amb duresa contra els pressupostos que ha presentat el govern de Pedro Sánchez, i ha assegurat que estan "molt per sota de les necessitats de finançament de l'Estat espanyol". Ha fet les declaracions al programa Versió RAC1.

Niño Becerra ha lamentat també la falta de dedicació a combatre el frau fiscal. "Espanya no té un problema de despesa pública, té un problema d’ingressos. Es deixen d’ingressar 90.000 milions a l’any per frau fiscal. Haurien de perseguir-lo a sang i fetge", ha criticat. 

L'economista ha advertit que hi ha un problema "gravíssim" a Espanya per al pagament de les pensions. "Aquest any, per pagar les pensions, la Seguretat Social ha hagut de demanar un préstec de 10.000 milions d’euros. Té un problema gravíssim. Això no durarà, perquè Europa no ho permetrà. No és sostenible", ha assegurat. Al seu entendre només hi ha dues solucions: posar un impost per sufragar-les, o retallar-les.

Niño Becerra ha pronosticat que està començant "la tercera fase" de la crisi econòmica. "No és moment de comprar ni de vendre vivenda a nivell particular", ha aconsellat.