El catedràtic d’Estructura Econòmica Santiago Niño Becerra ha assegurat al programa Versió RAC1 que el projecte de pressupostos que ha presentat el president espanyol, Pedro Sánchez, "és de ciència-ficció".

"L’actual govern espanyol volia arribar a un dèficit de l’1,8% i el Senat li va dir que havia de ser de l’1,3%. Com que el govern volia incrementar la despesa en 5.000 milions, ha incrementat els ingressos en 20.000 milions. I això és impossible", ha argumentat.

Segons Niño Becerra, a més la UE està a l'aguait. "Fins després de les eleccions municipals no passarà res. Però després començaran les retallades. Si Europa diu que no es creu aquests pressupostos, no tiraran endavant", ha afirmat.

Niño Becerra també ha pronosticat una reducció de personal a les empreses, per un increment de la tecnologia. "Molts d’aquests llocs de treball seran robotitzats. Substituiran persones per màquines. Això també hauria passat en un moment d’eufòria econòmica. Hi ha un excés de capacitat productiva. Al món de l’automòbil, als Estats Units, hi ha un excés de producció del 20%. També hi ha hagut excés de capacitat productiva als bancs. Sobren oficines i sobra gent", ha dit.