El catedràtic d’estructura econòmica Santiago Niño Becerra ha manifestat en una entrevista amb RAC1, que "Espanya vol Catalunya per simple interès econòmic".

"El que està passant amb el procés a Catalunya és purament econòmic. Espanya vol Catalunya per simple interès. Catalunya està aportant 240.000 milions d’euros al PIB d’Espanya i 35.000 milions d’ingressos públics a Espanya, i compra 25.000 milions d’euros de productes a la resta d’Espanya", ha resumit.

 

Becerra ha criticat com els partits espanyols tracten l'economia, i especialment el problema de les pensions. "El que diuen els partits sobre les pensions no val absolutament res. No diuen com les pagaran. No hi ha ingressos per pagar les pensions: no es poden pagar", ha advertit.

També ha criticat les propostes d'incrementar el salari mínim. "Passar d’un salari mínim de 900 euros a 1.200, com proposa Podemos, és molt complicat. Aquest salari es pot apujar, però llavors baixarà la competitivitat. Tret que parlem de salaris mínims diferenciats; això ho poden fer algunes empreses", ha indicat.

Igualment ha demanat prudència amb les promeses de contractes indefinits. "Quan els partits parlen de convertir la majoria dels contractes laborals en indefinits, demanen la lluna; no té ni cap ni peus. El PIB d’Espanya és estacional", ha recordat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat