L'economista Santiago Niño Becerra ha aclarit per què no s'ha complert la seva predicció que Catalunya seria independent econòmicament abans d'acabar l'any 2018. Niño Becerra ha indicat que pensava que la Comissió Europea intervindria en aquest sentit, en constatar que Espanya no complirà l'objectiu del 0% de dèficit l'any 2020.

"Instant de balanç. Catalunya, de moment, no ha aconseguit la independència econòmica o similar. El meu raonament era molt simple: el compromís del 0% de dèficit per al 31 de desembre del 2020 portaria la Comissió Europea a tractar diferencialment les zones de la UE que podien complir i les que no, i donar amplíssims nivells a aquestes regions; a la UE no en són gaires i Catalunya és una d'elles", ha indicat.

Però Niño Becerra admet que això no ha passat i creu que crearà disfuncions a la UE. "Al 2018 això no ha succeït, cosa que em du a pensar que la Tercera Fase de la crisi que ja ha començat serà tan tremendament dura que la Comissió Europea permetrà que durant almenys un any els països, dins d'un context, facin de més i de menys i tractin les xifres en conjunt. Serà un nou miratge, com les anfetes, perquè Sicília seguirà a anys llum de la Llombardia, i aquesta no guanyarà res amb aquest nou somni", ha afegit.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat