L'economista Santiago Niño Becerra ha manifestat al programa Versió RAC1, que la situació econòmica d'Espanya empitjorarà molt els pròxims anys. "El 2023, Espanya pot estar en una situació de fallida. Una economia destrossada", ha indicat.

Segons Niño Becerra, està arribant "la tercera fase de la crisi" econòmica. I ha advertit que l'any vinent serà molt complicat. La valoració coincideix amb els tres tocs d'alerta que ha rebut Espanya, per part d'organismes internacionals. Des de Brussel·les, la Comissió Europea ha avisat que els pressupostos posen en risc l’estabilitat fiscal i ha reclamat que es portin a terme més mesures per complir-los. El Fons Monetari Internacional ha reclamat polítiques fiscals creïbles i una reforma de les pensions, i l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha advertit sobre la precarietat del mercat laboral i ha revisat a la baixa les seves previsions de creixement.

Niño Becerra ha assegurat que l’economia espanyola ha crescut els últims tres anys per les injeccions de diners del Banc Central Europeu (BCE) i "pels vents de cua: petroli barat, interessos baixos i preu de l’Euro". "Quan aquestes condicions canviïn, a Espanya li afectarà moltíssim", ha pronosticat.

Per a l'economista, els pressupostos pactats entre el PSOE i Podemos no són cap solució a aquesta situació. "Fa sis mesos, el govern volia prorrogar els pressupostos, però Brussel•les va demanar-ne de nous. Però ara, Brussel•les, aquests pressupostos no se’ls creu", ha indicat. "Amb aquests pressupostos de Sánchez, els objectius de dèficit no es poden complir, així que si no s’aproven, perfecte", ha afegit.

Niño Becerra ha recomanat no invertir en bitcoins sinó fer-ho en aigua. "Una bona inversió? Compri aigua potable, una font. Un dels béns més escassos de futur serà l’aigua", ha pronosticat.