El procés sobiranista afecta en alguns casos la situació empresarial a Catalunya. L'empresa danesa que fabrica productes de neteja, Nilfisk, traslladarà la seva seu social –fins ara a Mataró– a Madrid.

Així ho ha anunciat el director general, Javier Cucalón, als seus empleats mitjançant una carta en què els ha explicat que aquesta decisió es va prendre el novembre passat amb l'objectiu de "minimitzar els efectes que qualsevol eventualitat política pugui tenir sobre els nostres treballadors i negoci". Val a dir que Cucalón és proper a Ciutadans, com es pot observar a la seva pàgina de Facebook.

Justament al novembre, el Círculo de Empresarios i el Cercle d'Economia ja van alertar que el procés i la resolució de ruptura “han tingut, des del primer minut, efectes negatius certs i objectius en les decisions empresarials d’inversió, així com en la localització de seus corporatives a Catalunya”.

Això sí. El director general de Nilfisk ha volgut calmar els ànims de la plantilla de Catalunya posant de manifest que aquesta determinació "no implica conseqüències per als treballadors", i ha afegit que continuarà amb el seu pla estratègic en què es van comprometre a invertir en material i recursos humans. "L'actual operativa no es veurà modificada".