La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha rebut aquesta tarda el vicepresident Pere Aragonès a Glasgow i s'ha posat un llaç groc en solidaritat amb els presos polítics catalans. Aragonès ha regalat a la primera ministra escocesa el llibre Born in Catalonia i també un llaç groc, que és el que ella s'ha posat a la solapa de l'americana.

La visita del vicepresident català a Sturgeon ha coincidit amb el fet que ahir es va celebrar la manifestació independentista més nombrosa que s'havia fet mai a Escòcia, amb la participació de 100.000 persones que van reclamar la independència i la convocatòria d'un segon referèndum d'autodeterminació. 

Sturgeon i Aragonès han repassat en la trobada la situació del dret a l'autodeterminació a la Gran Bretanya i a l'Estat espanyol, on el govern de Pedro Sánchez el rebutja en rodó de la mateixa manera que feia l'executiu de Mariano Rajoy. A la sortida, el vicepresident ha insistit que la "via per a la independència és la democràcia" i que cal perseverar, "cosa que a vegades fa esperar més del que voldries". Sobre l'ultimàtum de l'ANC, el vicepresident ha assegurat que quan l'independentisme s'ha posat terminis "s'ha lligat de mans": "Volem construir un camí sense posar dates", ha afegit. 

La primera ministra escocesa ja va rebre el president de la Generalitat, Quim Torra, al juliol passat a Edimburg, i després els governs català i escocès van fer un comunicat conjunt en defensa del dret a l'autodeterminació i es van comprometre a estrènyer llaços entre els dos països. Aquest comunicat va causar un fort malestar al Ministeri d'Afers Estrangers espanyol.