El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no ha felicitat aquest cop el Futbol Club Barcelona, per Twitter, tal com fa habitualment amb els esportistes, tot i que ahir es va proclamar campió de la Copa del Rei de futbol. Tot i que les felicitacions esportives de Rajoy són un clàssic al seu compte, en aquesta ocasió el president ha mantingut un silenci sepulcral que ha estat molt comentat.

En canvi, Rajoy no ha dubtat a esplaiar-se avui mateix amb la victòria del tennista Rafael Nadal davant Kei Nishikori En una piulada aquesta mateixa tarda, Rajoy ha felicitat l'esportista per proclamar-se campió de l'Open de Montecarlo.

De fet, el president del govern espanyol ni tan sols va assistir ahir a l'estadi Wanda Mertopolitano per presenciar la final de la Copa, tal com ho havia fet anys enrere en diverses ocasions. El govern espanyol va quedar representat pels ministres d'Esport Interior i Defensa, Íñigo Ménez de Vigo, Juan Ignacio Zoido i Maria Dolores de Cospedal.

En contrast amb l'actitud de Rajoy enguany, l'any 2017 el president espanyol va felicitar el Barça per la seva victòria davant l'Alabès. "Enhorabona al FCB i a tots els culers", va piular aleshores.

Mariano Rajoy tampoc s'ha pronunciat sobre la polèmica xiulada del himne ni sobre la retirada d'estelades i samarretes grogues per part de la policia espanyola.