El diari The New York Times ha publicat avui un reportatge sobre la raresa d'Espanya, que s'ha convertit en l'únic país rellevant on el socialisme té una presència forta. Recorda que el socialisme s'ha enfonsat a França, Itàlia i Alemanya, on ha quedat per darrera dels Verds.

Cita en aquest sentit declaracions de la investigadora polonesa de la Universitat Carlos III de Madrid, Aleksandra Sojka. "Quan veiem el que també ha succeit a Alemanya, Espanya és l'únic país europeu important en el qual el socialisme encara hi té una presència ferma, i això hauria de donar a Sánchez bons arguments per exigir més pes dins les institucions de la Unió Europea", assenyala.

The New York Times

Però el diari també apunta debilitats i posa en dubte que el president espanyol, Pedro Sánchez, pugui resoldre el conflicte amb Catalunya. "Sánchez encara té flancs dèbils al seu país, perquè no ha aconseguit la majoria parlamentària. Això planteja la probabilitat que el seu pròxim govern no pugui emprendre reformes ambicioses ni resoldre el conflicte territorial d'Espanya a Catalunya, la comunitat autònoma que està dividida sobre la seva independència", ha manifestat.