El gegant del streaming treu ferro a la polèmica de llei audiovisual, en especial, a la quota del 6% de producció en llengües cooficials. El vicepresident de contingut original de Netflix a Espanya i Portugal, Diego Ávalos, ha afirmat que la companyia té un "ferm" compromís amb la producció a l'Estat, sense importar l'idioma. 

"Ens interessa el talent en qualsevol idioma", ha afirmat Ávalos en una entrevista a El País. El vicepresident ha lloat els grans avantatges comercials de l'Estat espanyol per a la companyia. Ha subratllat que Espanya s'ha convertit en un hub audiovisual de gran interès per a Netflix. "L'únic centre de producció que Netflix té a la Unió Europea és aquí a Espanya", ha remarcat Ávalos.

Talent i llengua 

Apostar pel talent, sigui quin sigui el seu origen o idioma. Aquest és el missatge que ha repetit el directiu de Netflix. Ho ha pogut exemplificar amb èxits mundials com El juego del calamar, que ha passat de ser una sèrie dirigida al públic sud-coreà a ser un fenomen mundial en una llengua que no es troba entre les més parlades al món. 

No obstant, quan li han preguntat pel percentatge de contingut de la plataforma en alguna llengua cooficial, Ávalos respon: "No mesurem el catàleg d'aquesta manera. No ho podria dir, perquè no ho dividim per idiomes". Altres entitats sí que el mesuren, com va fer al juny el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), que va concloure que només el 0,5% del contingut de la plataforma està en català

Ávalos, però, ha sostingut que simplement es fixen en la qualitat dels projectes que els presenten, no en la llengua en què estan. "Si arriben a diferents llengües cooficials, genial", ha dit. I ha afegit: "La idea vindrà en un idioma o en un altre, però el més important és la història que es vol explicar. El nostre equip vol descobrir aquestes històries i pensar com fer-les realitat". 

Seguiment de la llei

Davant la pregunta sobre quin efecte tindria l'aprovació de la llei audiovisual, Ávalos ha mantingut que encara "és molt aviat per arribar a conclusions. El projecte de llei acaba de ser aprovat pel Consell de Ministres". 

Si bé el directiu de la companyia no vol fer travesses sobre el possible impacte de la llei, no dubta a reiterar el compromís amb la producció de l'Estat: "Hi continua havent un gran interès pel país", ha insistit, i ha llançat un missatge clar: "Netflix sempre respectarà la legalitat i allò que les normes estableixin". 

 

 

Imatge principal: Una persona consulta el catàleg de la plataforma de 'streaming' Netflix al seu mòbil / Europa Press