El Grup valencià de suport a Puigdemont, que en les passades eleccions europees va donar suport a la candidatura del president a l'exili a Europa, ha creat el Grup valencià del Consell per la República.

En un comunicat, la plataforma impulsada per l'exdirigent del PSAN, Josep Guia, explica que donen suport al Consell per la República i que, com a conseqüència, adopten el nom de "Grup valencià del Consell per la República".

El text reclama que, "en nom dels 7.000 valencians, homes i dones, que vam votar el president Puigdemont i el conseller Comín com a eurodiputats", el Parlament europeu els reconegui com a eurodiputats, així com també a Oriol Junqueras.

També aprofiten per "reclamar la llibertat dels empresonats i exiliats" i denuncien "la repressió policial i judicial exercida contra tots els qui s'oposen a aquest estat espanyol vell i caduc".

Finalment, el Grup valencià del Consell per la República apunta que seguirà lluitant pels drets fonamentals de les persones i pel dret a l'autodeterminació dels pobles.