L'ANC, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) han creat la Confederació d'Entitats Sobiranistes pel Dret a Decidir. L'objectiu és fer créixer la reivindicació del dret a decidir i avançar en la consciència sobiranista. Representants de les tres entitats han signat un document fundacional a València. 

La confederació treballarà a través d'un consell que respectarà els "ritmes propis" de cadascuna de les tres entitats, amb la voluntat que siguin els ciutadans de cada territori els que decideixin el seu futur. "Serem allò que cadascuna de les parts vulgui ser", ha afirmat el president de l'ANC, Jordi Sànchez. El president de l'ANC també ha destacat que "la majoria catalana del dret a decidir també pensa en la nació" en termes de Països Catalans.  

El pacte és fruit de la "solidaritat mútua" que històricament han expressat les tres entitats i ha de servir per unir forces per defensar causes comunes: la defensa dels drets lingüístics i culturals i la reivindicació del dret a decidir. 

Una delegació de la nova Confederació assistirà a la manifestació que ha organitzat Acció Cultural del País Valencià aquest dissabte a València per commemorar la Batalla d'Almansa de l'any 1707.