Neix a Catalunya la Plataforma de Policías Locales Represaliados por el Odio Nacionalista PPL-RON, una plataforma de policies locals i guàrdies urbans unionistes que exerceixen a Catalunya.

Segons expliquen en un comunicat, l'agrupació s'ha creat amb l'objectiu de "protegir, defensar i ser l'altaveu d'un gremi que a Catalunya és purgat, perseguit, estigmatitzat, assenyalat i represaliat pels sectors independentistes". Ells, tal com expliquen, "només fan complir allò que van firmar quan van accedir al seu càrrec públic".

Un dels promotos d'aquesta plataforma és Toni Sanz, vicepresident de seguretat de Foment Català, un think tank català "que defensa els valors a Espanya", segons asseguren a la seva pàgina web. Sanz apunta que la PPL-RON "ja compta amb un nombre molt ampli d'associats".

"Els funcionaris no independentistes"

Segons Sanz, "la firma d'un càrrec públic porta explícit el compromís, sota jurament i/o promesa, de complir i fer complir les lleis, la Constitució Espanyola de 1978 i l'Estatut d'Autonomia. Nosaltres no defensem la separació de qualsevol territori nacional de la resta d'Espanya, i menys encara fent servir l'engany, la trileria amb els sentiments, i sobretot la violència institucional dirigida als funcionaris no independentistes".

L'impulsor d'aquesta plataforma es nega a "acceptar que les institucions independentistes locals i municipals facin servir els policies com a marionetes".

"La ingerència política"

La plataforma considera que és molt "complex" ser policia local i municipal a Catalunya perquè "es persegueixen i es manipulen els funcionaris públics". En la mateixa línia, Sanz aprofita per afirmar que "els governs independentistes locals han creuat les línies vermelles", i que reben "pressions i abusos continuats, veient-se sotmesos a una ingerència política diària".

La PPL-RON ja s'ha obert un compte de Twitter on ha demanat que tothom que vulgui denunciar casos on no s'ha sentit respectat com a professional es pot posar en contacte amb ells. A més a més, subratllen que ja han començat a rebre "peticions de companys perseguits".