No serà tan fàcil arribar a una entesa. Arriba l'hora d'inici del debat d'investidura de Pedro Sánchez, després d'un cap de setmana de negociacions, i la situació està totalment encallada. Abans de les 12 del migdia, quan està previst el discurs del candidat davant del Congrés dels Diputats, no hi hi ha prevista cap més reunió, segons fonts d'Unidas Podemos. El problema són novament els càrrecs que ofereixen els socialistes, que la formació de Pablo Iglesias rebutja.

En aquest sentit, l'entorn d'Iglesias denuncia que "en 48 hores el PSOE, excepte el bon to, no ha fet cap pas, només han ofert responsabilitats simbòliques". En aquest sentit, denuncien que "el que ens transmeten és que no estan disposats a compartir el govern, es neguen a compartir ni un sol ministeri des dels queals poder desenvolupar les polítiques que plantegem, com per exemple: apujar l'SMI a 1.200€, desenvolupar polítiques d'igualtat, abaixar les taxes universitàries i potenciar la investigació, abaixar la factura de la llum i endegar mesures contra l'emergència climàtica o mesures de justícia fiscal, com l'impost a la banca per recuperar el rescat".

"Veient les propostes i l'actitud del PSOE, hem tornat a recordar en les converses que hem cedit des de l'inici en no demanar ministeris d'estat, lleialtat amb la qüestió de Catalunya i el gest de Pablo Iglesias de divendres apartant-se a un costat, i no parem de trobar-nos més excuses per part del PSOE", critiquen des de Podemos.

Divendres, amb la renúncia de Pablo Iglesias a entrar al Consell de Ministres, es va desencallar la situació, que ha portat a un cap de setmana de negociacions permanents i discretes. Tanmateix, una altra vegada són els càrrecs els que tornen a bloquejar la situació, a poques hores de l'inici del debat d'investidura. Tenen temps fins dijous, quan es produirà la segona votació, per arribar a un acord.