"La vicepresidenta espanyola nega que el referèndum acordat escocès tingués lloc". Aquest és el titular que el diari escocès The National ha escollit per a un article després que la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, digués en una entrevista a RAC 1 que el referèndum escocès "es va fer només perquè l'ex-primer ministre britànic David Cameron perdés el control de la situació".

Concretament, Calvo va dir: "El fet és que l'autodeterminació no es reconeix en cap democràcia ... Bé, a Escòcia no hi va haver un referèndum acordat". A més a més, la vicepresidenta va afegir: "No hi ha res més democràtic que acceptar una norma i que ningú la trenqui".

The National es fa ressò dels comentaris de Calvo i assegura que van ser "ridiculitzats a les xarxes", d'aquesta manera, destaca una piulada del president Quim Torra on adjunta a la vicepresidenta el document pel qual el Regne Unit i Escòcia van acordar un referèndum d’independència. 

Finalment, el rotatiu escocès, subratlla que l'acord sobre el referèndum va ser signat per David Cameron, Alex SalmondMichael Moore i Nicola Sturgeon.