La diputada d'ERC Najat Driouech ha trencat el silenci després de ser víctima d'insults racistes, i ho ha fet mitjançant una carta on ha instat tothom que tingui responsabilitats polítiques i un paper social clau, a "alçar murs contra el racisme". Driouech ha compartit una carta al seu perfil de Twitter després de ser escridassada dijous a les portes del Parlament, quan sortia de la cambra catalana després de la suspensió de la presidenta Laura Borràs. A fora, hi havia un grup de persones que es manifestaven per mostrar suport a la líder de Junts, i algunes d'aquestes van escridassar i increpar Driouech, arribant fins i tot a crits com "mora de merda".

"Ahir no vaig dir res. No em tocava a mi parlar. Però avui, sí". Així comença l'escrit de la diputada republicana, on recull que al llarg de la seva vida ja ha rebut molts insults, i que ahir es van produir a les portes del Parlament: "Els insults venien del grup que es va manifestar en suport a la presidenta Borràs. Fos qui fos, era racisme i lluito -som molts els que lluitem- contra el racisme". La diputada, que ha rebut múltiples mostres de suport tant del seu partit com des d'altres formacions polítiques, ha apuntat que els missatges de suport de les darreres hores ajuden i els ha agraït, però ha volgut anar més enllà per reivindicar una resposta més àmplia: "Ens toca ajudar a la resta, ajudar els fills dels que ho patim ara. I l'única manera és aturar el racisme i construir una societat lliure d'odi". 

"Cap atac racista pot tenir cabuda ni justificació. Res ho justifica, tampoc la discrepància ideològica, que és el cas d'aquest dijous al Parlament. Només faltaria. De fet, segurament la línia vermella la vull més clara amb qui comparteixo objectiu polític. La República Catalana que anhelo, el projecte independentista que represento com tants d'altres, no accepta el racisme", escriu la parlamentària, que ha declarat el seu rebuig frontal a qui embruti el moviment independentista i debiliti la societat amb mantres racistes.

Els insults contra la diputada d'ERC han encès la xarxa. Primer moltes de les persones del grup de suport de Laura Borràs van desmentir els fets. Poc després van rectificar i van assegurar que en el moment dels crits, no van sentir els insults racistes i van assegurar que per aquest motiu no van expulsar els seus autors, així com també van condemnar aquest atac. Des de Junts per Catalunya, diversos dirigents van considerar els fets d'intolerables i van mostrar el seu suport a Driouech, com per exemple el president del grup parlamentari Albert Batet o el president Carles Puigdemont.