El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha criticat aquest dilluns la plantada que van fer el president del Parlament, Roger Torrent, i l'alcaldessa Ada Colau al rei Felip VI en no acudir a la recepció oficial del Mobile World Congress.

"Francament, no s'entén, va ser un gest polític que no tocava i menys encara en una situació tan delicada com la que està el Mobile", ha assenyalat el ministre en declaracions a RNE. Nadal ha assegurat que accions com aquesta generen un cert nerviosisme al Mobile perquè hi ha altres països que el volen. "La situació de l'independentisme a Catalunya fa que altres països i ciutats estiguin buscant localitzar el Mobile allà pensant que poden guanyar", ha afirmat el ministre. "De risc n'hi ha, ara i des d'abans", ha afegit.

Álvaro Nadal ha subratllat que "el món és molt més gran" que el "problema" de l'independentisme i que "el món segueix girant tot i Puigdemont o qualsevol altra qüestió que puguin tenir els independentistes al cap".

El ministre, que ha dit que va mantenir aquest diumenge una conversa sobre el món digital i la globalització amb el president del Parlament, ha destacat també que el Rei "és una persona molt propera, afable i fa de qualsevol conversa una conversa amable" i ha precisat que "no hi va haver cap acostament" per part de Torrent i Colau cap al Rei.