Per primera vegada a la història del diari, El Nacional farà un programa televisat en directe per seguir la manifestació de la Diada que aquest any tindrà un recorregut dividit en quatre columnes que confluiran a la plaça Espanya de Barcelona. Amb aquesta retransmissió en directe, El Nacional fa un pas més en la implementació del seu canal audiovisual i que en les últimes setmanes s’ha plasmat amb el programa especial la nit de les eleccions del 23 de juliol, l’elecció de la presidenta del Congrés el passat 17 de juliol o l’emissió en directe de la important conferència que Carles Puigdemont va fer el 5 de setembre per exposar les condicions per les quals Junts es podria plantejar una eventual investidura de Pedro Sánchez. 

🔴 Diada 2023, DIRECTE | Actes, ofrenes i manifestació de l'11 de setembre
 

🟡 Recorregut i horari de la manifestació de la Diada 2023 de l'11 de setembre
 

El programa especial -dirigit i presentat per Jofre Llombart- començarà a les 16:00, és a dir, una estona abans que formalment es doni el tret de sortida a la manifestació, que està prevista, com cada any, per les 17:14, l’hora que evoca l’any de la caiguda de Barcelona en la guerra de Successió. Malgrat la complexitat del recorregut (repartida en quatre columnes), el Nacional serà present a cadascuna d’elles així com al punt final i comú del trajecte (plaça Espanya) així com a la cinquena columna, alternativa a la oficial, i que han convocat els CDR.

programa una altra nit electoral / Montse Giralt
programa una altra nit electoral / Montse Giralt

Els lectors del Nacional podran seguir aquesta retransmissió -com sempre- accedint a la portada del diari i clicant al reproductor del directe sense necessitat de registrar-s’hi. Així doncs, es podrà seguir les evolucions de l’acte des de qualsevol dispositiu mòbil amb accés a Internet. Per tant, també els assistents a la manifestació podran veure-ho des de la mateixa columna en què es trobin. És més, el Nacional ha obert un número de whatsapp per rebre les imatges dels lectors i les més destacades s'emetran al programa.

 

Manifestacio independentista Diada, 11 setembre 2022 / Eva Parey
Manifestacio independentista Diada, 11 setembre 2022 / Eva Parey

En tot moment, els espectadors del programa tindran una visió global de la mobilització. El Nacional farà un desplegament als diferents punts de les quatre marxes i també tindrà una taula d’anàlisi al plató del diari formada per Montserrat Dameson, Sergi Sol i Eva Comas-Arnal. Es preveu que la retransmissió s’allargui fins que acabin els parlaments finals de la mobilització i que també es podran seguir de manera íntegra a través del programa del Nacional.