L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat, un any més, una manifestació el dia 11 de setembre amb motiu de la Diada 2023. La mobilització d'enguany tindrà quatre eixos plens de reivindicacions, que naixeran en diferents punts de Barcelona i confluiran a la plaça Espanya, també anomenada plaça 1 d'octubre. A continuació, t'expliquem en detall el recorregut de la manifestació de la Diada 2023 i els horaris de la convocatòria d'aquest 11 de setembre

🔴 Manifestació de l’11 de setembre 2023, DIRECTE | Última hora de la Diada de Catalunya
 

🟡 Diada 2023 | Així serà la manifestació de l'11 de Setembre: a la plaça Espanya i amb quatre columnes


Recorregut de la manifestació de l'11 de setembre

La plaça Espanya (plaça 1 d'octubre) serà el centre de la reivindicació convocada per les entitats independentistes, lloc on culminaran les quatre columnes organitzades. Cadascun d'aquests quatre eixos fa referència a un àmbit diferent i que, segons ANC i Òmnium, s'han de reclamar: la llengua, el país, la llibertat i la justícia. 

📣 Quines són les quatre columnes de la manifestació de la Diada 2023 de l'11 de setembre?
 

Les quatre columnes de la Diada 2023: quin recorregut faran?

La columna Llibertat, "pels drets civils i les llibertats", està convocada a la Ciutat de la Justícia, i es farà ruta per la Gran Via fins a arribar a plaça Espanya. La columna País, "per una major qualitat de vida",  té com a eix central l'estació de Sants i baixarà des de la plaça dels Països Catalans pel carrer de Tarragona fins a plaça Espanya. 

Pel que fa a la Llengua, "per la llengua i cultura", s'ha escollit com a punt de partida l'Escola Proa, situada al barri de la Bordeta. Així, aquest eix començarà al carrer de Gavà amb el passatge de Solsona, s'estendrà pel carrer de Moianès, des d'on pujarà fins a la carretera de Sants. Finalment, la de Sobirania, "per la independència econòmica", s'iniciarà a la delegació de l'Agència Tributària a Barcelona, seu situada a la plaça Letamendi. En aquest cas, els manifestants baixaran pel carrer d'Aribau fins a la Gran Via.  


Horari de la manifestació de l'11 de setembre

Com ja és habitual, la manifestació de l'11 de setembre donarà el tret de sortida a les 17.14 hores, coincidint amb el moment que el rellotge marca el 1714. De moment, aquest és l'únic horari confirmat per a la Diada 2023, a l'espera que l'organització anunciï més detalls sobre els esdeveniments i actuacions que es duran a terme durant la jornada de l'11-S a Barcelona. Des de l'ANC recomanen arribar amb temps a la columna assignada a cada regió.