La música Marta Santamaria va ser escridassada a Madrid per dur un llaç groc. Els fets van passar quan sopava amb un amic en un restaurant. 

"Només d'arribar al restaurant, el senyor de la taula del davant no ha parat de mirar-nos amb menyspreu", ha comentat a través de les xarxes socials. "La seva companya ens ha regalat un 'viva España'. Quan marxaven se'ns ha apropat i, amb crits i una agressivitat considerable, ens han dit de tot". Santamaria diu: "No hem caigut en les seves provocacions, però ningú no ens ha defensat. Al contrari. Hem estat observats per tothom la resta del sopar, fins al punt que quan les senyores d'una altra taula marxaven una s'ha apropat per dir-nos 'Això que feu és una puta provocació'".

"Un llacet és una provocació, però una agressió verbal pública, no...", ha reflexionat. "Quan arribem a l'hotel, ens adonem que la parella en qüestió s'allotja aquí també. Els veiem al vestíbul. Jo vaig a dormir però el meu amic s'ajunta amb uns altres companys de l'orquestra per fer un beure al bar". 

"El senyor, quan el veu, el va a buscar. L'insulta a crits i torna a no respectar un mínim de distància personal. El meu amic demana al personal de l'hotel que intervingui. Ells fan enretirar el senyor, però acaben demanant el número d'habitació als meus companys, no a ell!", explica, sorpresa. 

"Avui, ells creuran que han 'guanyat'. No portaré el llaç, ni al concert ni enlloc. Però demà tornaré a voltar pel món amb el llaç i, quan em demanin què significa i per què el porto explicaré amb més força que mai la causa catalana i la vergonya democràtica que és Espanya. Fàstic!", acaba Santamaria.