"Fa uns quants dies que només penso un nom, Muriel. Omplirem carrers i places amb el teu somni i el món veurà en nosaltres el teu somriure". El cantautor i diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, escrivia aquestes dolces i tendres paraules al seu compte de Twitter, hores abans de presentar la inauguració del passeig Muriel Casals i Couturier, a Prats de Molló, a la Catalunya Nord, juntament amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Avui és el dia en què aquesta vila fronterera del Vallespir celebra una diada que porta per nom "Fidelitat al nostre poble", on s'aprofita per vestir tot el poble amb senyeres. En el marc d'aquesta jornada, s'ha fet un homenatge a l'expresidenta d'Òmnium Cultural i exdiputada de JxSí. I no només això, també s'ha inaugurat una rotonda amb el nom Països Catalans i un espai "Lluís Llach, Venim del Nord, Venim del Sud". També s'ha recordat les víctimes de la Guerra Civil.

Durant la jornada també s'ha fet un homenatge al president Francesc Macià, acompanyat del so dels Segadors, així com a Pau Casals, interpretant el Cant dels Ocells per l'orquestra Principal del Rosselló. La diada ha acabat al so de cants i sardanes i un aperitiu per a tothom.