_MG_9782

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presentat l'estabilitat parlamentària com una condició encara incompleta, tal com ho va fer el president Puigdemont dijous a la nit, el vicepresident Junqueras dimecres i altres agents socials i econòmics aquesta setmana. Tothom, per terra, mar i aire, insisteix a Junts pel Sí i a la CUP que la seva relació no sigui un sorramoll. Concretament, Munté ha dit a Els Matins de TV3 que "l'estabilitat parlamentària no està garantida al 100%, però és l'objectiu de l'acord de JxSí i la CUP".

Tants tocs d'atenció assenyalen que l'acord, més enllà de facilitar la investidura de Carles Puigdemont, sembla en estat gasós o líquid, una mena de procés dins el procés.

L'estabilitat parlamentària, segons tots aquests agents, serà la garantia dels dos objectius polítics del Govern. Un, aprovar uns nous pressupostos per gestionar un dia a dia diferent, marcat pel pla de xoc social. L'altre: conduir el procés per camins de seguretat jurídica i previsibilitat política tant com sigui possible. "Ens hem barallat molt però al final ens hem posat d'acord", ha dit la consellera amb afany tranquil·litzador.

Nous pressupostos

Pel que fa als pressupostos, ha insisitit: "dependran, entre d'altres coses, de l'estabilitat parlamentària perquè es puguin aprovar. És la voluntat de tots. Tots hem patit i tots ens hem equivocat i tots hem demanat perdó".

"La pròrroga pressupostària no és la solució òptima però permet la normalitat al dia a dia del Govern", ha afegit la consellera, tot i que "els tres àmbits més urgents del pla de xoc (pobresa infantil, pobresa energètica i emergència habitacional) es poden fer amb pròrroga pressupostària i ja s'estan fent".

Munté ha anunciat que s'incorporaran noves mesures socials a les que ja s'havien arrencat.

"No vull un govern del PP"

L'objectiu del procés es manté ("el referèndum es farà perquè és el nostre compromís i és el punt final") però no de qualsevol manera: "La unilateralitat no ha format part del full de ruta, les coses han de ser enteses, respectades i homologables", ha explicat.

La consellera ha insistit que "el millor candidat per president possible és Carles Puigdemont, sempre m'ha molestat que sonés el meu nom". També, amb contundència, ha manifestat: "No vull un altre govern com el del PP, ens ha negat el pa i l'aigua, qualsevol altre govern serà millor".