El Govern "no renuncia a res" per fer possible el recorregut del full de ruta independentista, segons ha assegurat la consellera de Presidència, Neus Munté. "En cas contrari seria incomplir aquest mandat democràtic", ha reblat. 

D'aquesta manera ha replicat la portaveu de l'Executiu en ser interrogada en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern sobre el "mecanisme unilateral d'exercici democràtic" a què fan referència les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. "Aquest full de ruta sempre és susceptible de ser reforçat i millorat; es pot parlar de qualsevol escenari democràtic que sumi, que generi consensos i acords", ha assegurat. 

La consellera ha deixat clar que l'executiu valora molt positivament les conclusions de la comissió, que presenten "grans coincidències" amb el full de ruta sorgit del 27-S, per la qual cosa ha insistit que el Govern està compromès a abordar tots aquells mecanismes que serveixin per reforçar-lo.

En relació al referèndum unilateral d'independència, ha recordat que cap membre del Govern s'hi ha pronunciat en contra. "Estem oberts a parlar i aprovar els mecanismes plenament democràtics que puguin generar aquest consens", ha insistit.

La consellera s'ha referit també a la constitució del Mesa del Congrés i ha ironitzat que caldrà demanar-li a la nova presidenta, Ana Pastor, que compleixi més els seus compromisos al capdavant de la Cambra, que com ho ha fet al ministeri de Foment. Així mateix, Munté s'ha preguntat si la constitució del ple aquest matí "vol dir que iniciem una nova legislatura o si torna a néixer coixa".

En relació a aquest tema, ha evitat replicar les valoracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre el fet que ERC i CDC no fessin costat al candidat d'En Comú Podem a presidir el congrés, Xavier Domènech.