La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha mostrat la seva “sorpresa” aquest dimecres per les declaracions del president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP), Lluís Rabell, que en un article al diari francès Libération ha manifestat que la independència de Catalunya comportaria violència.

Munté ha opinat que només cal repassar les imatges de les Diades dels darrers cinc anys per constatar que “s’ha tractat de festes multitudinàries des d’una perspectiva cívica, pacífica, democràtica i alegre, amb la participació de famílies senceres i sense incidents de cap mena”.

En l’article a Libération, Lluís Rabell alerta que "si ens declarem independents, una bona part de la societat catalana no reconeixerà pas el referèndum". Segons Rabell, els unionistes no reconeixeran el resultat escollit a les urnes si no és el de quedar-se a Espanya, i seguiran considerant-se espanyols, cosa que, segons ell, portarà a la confrontació dins la societat catalana.

Munté s'ha posicionat en contra d'aquesta tesi en una atenció als mitjans durant una visita aquest matí a les obres del Palau d’Esports de Tarragona, futura seu dels Jocs Mediterranis del 2017.