La vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, ha negat que existeixi cap canvi d’estratègia pel que fa les negociacions entre JxSí i la CUP per a la constitució del nou govern. Munté ha recordat que dijous passat, en la segona votació d’investidura, hi va haver un moviment del candidat de JxSí, Artur Mas, al Parlament per buscar un acostament a la CUP i ara “correspon a l’altre part donar una resposta definitiva a aquesta proposta”.

Així responia la vicepresidenta les preguntes plantejades sobre les declaracions de Francesc Homs, candidat de Democràcia i Llibertat , en el sentit que l’independentisme no té força suficient per “imposar unilateralment” les seves posicions, la qual cosa obligarà a obrir després del 20D un període de més diàleg i negociació.

Munté ha assegurat que des de Junts pel Sí, sempre s’ha insistit que existeix una majoria absoluta sobiranista al Parlament i que això no és incompatible amb la voluntat de diàleg. “No hi ha cap canvi d’estratègia, hi ha voluntat d’un acord que desbloquegi la situació”, ha assegurat Munté.

La vicepresidenta ha insistit que la convocatòria d’eleccions al Parlament no es veu des del Govern com el millor escenari.

No ha volgut valorar les opinions expressades en el terreny “personal” pel conseller d’Economia en funcions, Andreu Mas-Colell i sí ha replicat la proposta d’acord de govern del PSC assegurant que JxSí no té intenció de renunciar a la resolució independentista. “Aquest Govern no vol aparcar un mandat que ha sorgit de manera majoritària d’unes eleccions i en un Parlament amb majoria independentista. Prova evident és que s’està treballant per un acord a fi d'aconseguir la investidura de Mas i la continuïtat d’aquest procés”, ha assegurat.