La consellera de la Presidència, Neus Munté, no veu problemes que al Saló de l'Ensenyament hi hagi un estand de l'Exèrcit. En declaracions a TV3, Munté ha assegurat que és "una qüestió a debatre" de cara a l'any que ve, però ha defensat que "és una institució que paga la seva quota i ofereix unes possibilitats d'accés a una carrera professional". La consellera ha explicat que "ho veu lícit i respectable", ja que donen informació als qui la volen, i ha assegurat que si els militars no fossin presents al Saló, "els qui s'hi volen allistar ho farien d'una altra manera".

Munté, que ha recordat que és un dels estands amb més "èxit" i que també està present al Saló de la Infància, ha assegurat que de cara a l'any que vinent "tot és discutible" i que es pot "parlar i escoltar a tothom". A més, la consellera diu que hi estaria d'acord tant si es decidís "que sí com que no".

"A JxSí no hi ha ingerències"

La consellera a la presidència també s'ha referit a l'última polèmica viscuda dins el grup de Junts pel Sí, per la possible renúncia de Germà Bel a la direcció del grup parlamentari que finalment sembla que s'ha reconduït. Munté ha sigut clara i ha afirmat que "no hi ha hagut ingerència" de membres del partit que no són diputats. Aquest és el fet que hauria provocat les divergències amb Germà Bel.

Munté ha reconegut que Junts pel Sí és un grup "parlamentari complex", ja que hi ha moltes "visions diferents", però ha defensat que totes les opinions són importants i que s'està fent una feina "excel·lent"

Referèndum per Catalunya

"El 80% dels catalans vol un referèndum per decidir el futur" de Catalunya, per aquest motiu Munté ha assegurat que si des de Madrid es proposés fer-lo, a canvi de la investidura, estarien disposats a parlar-ne. També ha assegurat que el que no volen és un govern del PP, i concretament de Marino Rajoy, ja que desitgen "un govern a les antípodes dels fets i de les actituds que ens hem trobat". Però ha volgut deixar clar que no es pot demanar als partits que han anat a Madrid per defensar el mandat del 27S que votin per un govern que no faci possible aquesta aspiració.

Preguntada per si aposta per reeditar Junts pel Sí a Madrid en unes noves eleccions al juny, Munté ha dit que de moment "no s'ha plantejat" perquè és una "hipòtesi" i que "en tot cas correspondrà als partits parlar-ne". Això sí, ha deixat clar que el 20D encara no hi havia un govern de Junts pel Sí i "ara sí que hi és".