Neus Munté ha presentat aquest vespre el seu projecte de ciutat per Barcelona davant d’unes 800 persones que s’han aplegat al recinte modernista de Sant Pau, en el què ha estat la posada de llarg de Munté com a candidata a l’alcaldia de Barcelona.

Munté ha apostat per liderar una llista transversal i unitària: “Sóc de sumar, i vinc i pertanyo a una formació política que ha fet llistes unitàries – Junts pel sí i Junts per Catalunya- i ho volem tornar a intentar. Treballaré per sumar amb una candidatura que sigui guanyadora per a Barcelona”.

Neus Munté, Pascal, Mas, Trias. Gisela Rodríguez

Neus Munté acompanyada de Marta Pascal, Xavier Trias i Artur Mas/ G.R

Munté, que s’ha presentat amb l’eslògan ‘Remuntem Barcelona’ -que juga amb el seu nom-, vol ser una alternativa “real” al govern actual. “Fa un any que Ada Colau va dimitir d’alcaldessa”, ha dit i ha senyalat que són moltes les persones que cada dia li demanen “que evitem que torn a posar-se al capdavant de la nostra ciutat”. “Massa gesticulacions, ben pocs resultats. Temps perdut, deixadesa”, ha sentenciat. També ha dit que cal evitar que una formació com Ciutadans, “contrària als trets més essencials del país i la ciutat en llengua, cultura i convivència pugui esdevenir la llista amb opcions d’assolir l’alcaldia”.

Plantar cara a l’incivisme i més espais verds

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona ha assegurat que vol una ciutat que “planti cara” a l’incivisme amb “més efectius de la Guàrdia Urbana” -cos al qual ha donat ple suport- i ha apostat per combatre el comerç il·legal i l’ús fraudulent dels serveis públics de transport. També perquè es respecti el descans dels veïns.

Pel que fa a actuacions més concretes s’ha mostrat partidària de cobrir la Ronda de Dalt, “un deute històric amb els veïns”, ha dit i d’omplir de verd la ciutat: “Sóc més partidària d’eixos verds que de superilles”.

Entre d’altres objectiu de la candidata demòcrata hi ha el d’aconseguir que “ningú dormi al carrer” -el nombre de sense llar ha augmentat des de que Colau és alcaldessa- i el de canviar el sistema de tarificació de les escoles bressol.

Meritxell Borràs conferència Munté. Gisela Rodríguez

Meritxell Borràs ha estat l'encarregada de presentar Neus Munté / G.R

Meritxell Borràs fa costat a “l’amiga” Munté

L’exconsellera de governació Meritxell Borràs ha estat l’encarregada de presentar la conferència, tot i que ha reconegut que en un inici va tenir certes reticències per la seva decisió de desvincular-se de la política. “Però havia de dir si o si per dues raons: per la Neus i per Barcelona”, ha dit. Borràs ha destacat que Munté és una “amiga” que ha estat al costat dels moments “bons i dels difícils” i “d’aquests últims n’hi ha hagut molts”, ha dit emocionada.  

Record pels presos polítics

Un gran llaç groc ha presidit la primera fila de la conferència de Munté i ha tingut paraules de record pels presos polítics, especialment pel conseller d’Interior Joaquim Forn. “Lamento les absències dels qui no tenen llibertat per estar entre nosaltres”, ha dit. “No deixarem de lluitar pels vostres drets i les vostres llibertats. Us volem a casa, no a mig camí, ni més a prop”, ha sentenciat.

Munté ha desgranat els eixos de la seva candidatura davant l’atenta mirada d’alguns consellers Damià Calvet, Miquel Buch i Jordi Puigneró, i dels pesos pesants del partit, l’expresident Artur Mas, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal i el seu predecessor, l’exalcalde Trias.

També hi era present l’exconseller de cultura Ferran Mascarell, que ja s’ha decantat per treballar en el projecte del filòsof Jordi Graupera de primàries per crear una llista unitària sobiranista.