La consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha reivindicat el model d'immersió lingüística en català en l'ensenyament davant d'"aquells que busquen pactes de confrontació a costa de la llengua".

Així ho ha dit en el lliurament dels Premis Literaris Homilíes d'Organyà en aquesta població del pirineu lleidatà, on ha assegurat que el Govern treballa per "promoure i fer avançar la llengua i la cultura catalana" i ha recordat que la immersió lingüística és un sistema avalat per les institucions europees, ha informat la Generalitat en un comunicat.

"La llengua ens permet descriure els nostres paisatges, ens connecta amb el nostre passat i ens permet projectar-nos cap al futur", ha reivindicat durant la Fira del Llibre del Pirineu, que ha premiat a Manuel Roig per 'Mercè la de l'home mort'. També s'ha premiat l'obra 'Mercè' de l'escriptor Manuel Roig amb el Premi Pirineu de narració literària i a Salvador Obiols amb el Premi Josep Grau i Colell de poesia per 'Ombres que passen'.

Salvador Vergés ha aconseguit el Premi Germans Espar i Tresses pels relats de 'Records de seda' i Mònica Pagès el Premi Lletres de Dons per 'El món a contrapèl'.

El Premi de Fotografia Organyà 2016 s'ho han portat Francesc Barreda en la categoria Festa Major i Mireia Espuñes en la de Fira del Llibre, mentre que el premi Mossèn Albert Vives de periodisme ha estat per a Editorial Gavarres.