L'alcaldable del PDeCAT  a Barcelona, Neus Munté ha confirmat aquest dimecres que deixarà la presidència del PDeCAT per centrar-se "exclusivament" a la seva candidatura a les municipals del 2019. 

Munté, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que ja en el moment d'optar a les primàries del partit a Barcelona va decidir centrar-se "plenament" a la candidatura de la formació a la capital catalana amb l'objectiu de construir una llista "potent". A més, la candidata ha volgut recordar que ella es va presentar per presidir el partit per formar un tàndem amb el president Artur Mas, pel que, després de la renuncia de Mas, "s'ha de revisar el paquet complet".

"Ara que se celebra l'assemblea, crec que és el moment més oportú per fer-ho", ha anunciat. Per això, la seva renuncia al càrrec es materialitzarà el proper 22 de juliol, quan la formació celebra l'assemblea ordinària. 

D'altra banda, Munté ha assenyalat que la denominació de Junts per Catalunya els donaria "l'esperit de transversalitat" i ha afegit que a Barcelona "seria recomanable una llista unitària amb les formacions independentistes". En aquest sentit, ha dit que una llista amb ERC "seria intel·ligent".