La portaveu del Govern, Neus Munté, ha evitat explicar l’acord que, segons ha admès l’exconseller Francesc Homs aquest matí, va oferir l’executiu espanyol per no emprendre accions arran la consulta del 9-N.

Munté s’ha remès al secret de les deliberacions del Govern per fugir de les preguntes sobre si s’havia o no debatut aquest tema en el si del consell executiu.

Homs havia assegurat a Catalunya Ràdio que els van fer arribar un missatge des de l’executiu espanyol en el sentit que si no hi havia roda de premsa per valorar els resultats de la consulta un cop tancades les urnes del 9N, “ells no actuarien”.

“No recordo cap mena de pacte que es produís en aquestes circumstàncies i em remeto a la roda de premsa que Artur Mas va oferir”, s’ha limitat a assegurar Munté quan se li ha demanat sobre aquest tema.

La consellera ha recordat que l’aleshores president va comparèixer en roda de premsa, i que per haver celebrat la consulta hi ha membres d’aquell Govern investigats per la Justícia, per la qual cosa ha insistit repetidament que “els fets desmenteixen” que existís cap pacte. “Em remeto simplement al que va succeir”, ha insistit.

“Crec que és molt generós parlar en termes de pacte d’un govern que sempre s’ha mogut amb la negativa i després ha iniciat accions judicials”, ha reblat.

En relació a les converses amb la CUP sobre els pressupostos, Munté ha assegurat que avancen amb “normalitat”, tot vinculant-les amb la resta de votacions previstes al Parlament.