La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha indicat avui a la CUP, durant el debat d'una interpel·lació al Parlament, que el Govern no variarà la seva estratègia respecte el procés sobiranista. "En matèria d’agenda nacional, és a dir, pel que fa al full de ruta, la voluntat del govern i dels partits és complir-lo fil per randa", ha apuntat. Munté ha assegurat "que no hi ha res més potent que un mandat democràtic i que l'objectiu és clar i nítid". En aquest sentit, en un gest per guanyar-se la confiança dels cupaires, Munté ha garantit que "no defugiran" el pla de govern que és tenir preparat el país en 16 mesos per ser un Estat independent.

La CUP ha demanat al Govern gestos "inequívocs" de desobediència per tal de "no perdre la credibilitat del que es fa des del Parlament". Ha estat el diputat cupaire, Joan Garriga, l'encarregat de "posar les piles" a l'executiu de Puigdemont durant una interpel·lació sobre el moment històric i excepcional que viu Catalunya. "Hem de donar sentit al mandat del 27S", ha reclamat. 

Garriga ha advertit que "l'excepcionalitat de la legislatura no entén de xantatges ni de polítiques autonomistes o que ofeguen les classes populars". Davant d'aquest toc d'atenció, la consellera de la Presidència ha demanat al diputat de la CUP que confiï en el Govern pel que fa al compromís social amb les persones, i especialment en tot allò que té a veure amb el full de ruta independentista.

No obstant, en la rèplica, Garriga ha recordat algunes de les mocions aprovades pel Parlament el 2014, com ara la que es va pronunciar en contra de la llei mordassa del PP, per denunciar que "encara en aquests temes tenim dubtes d'on situem el govern" pel que fa a la voluntat de ruptura. "La millor resposta als embats de l'Estat, és fer creïbles i reals els acords", ha exigit.

En aquest sentit, la consellera ha volgut deixar ben clar que enfront d'un Estat que intenta frenar el procés, això no els fa "tremolar les cames”. De fet, ha aprofitat per recordar les imputacions de l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs pel 9N per afegir que "defensarem la legalitat del que estem fent".