La consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat que la Generalitat no incrementarà aquest any l’IRPF a Catalunya i que no existeix cap iniciativa en aquest sentit, ni a la llei de pressupostos ni a la de mesures d’acompanyament.

Munté corregia així les declaracions del vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, que assegurava ahir en una entrevista a l’agència Efe que el Govern es planteja incrementar l’IRPF a les rendes més altes.

“No hi ha una iniciativa per incrementar l’IRPF”, ha assegurat Munté durant una visita a l’Hospitalet de Llobregat a més de recordar que el programa electoral de JxSí es comprometia a treballar per reduir la pressió fiscal a les rendes més baixes.

Matís d'Aragonès

També el secretari d’Economia, Pere Aragonès, havia matisat les paraules de Junqueras tot assegurant que la pressió fiscal que suporten els catalans ja és “prou elevada”, per la qual cosa no creu que calgui apujar més els impostos.

“No hi haurà una pujada generalitzada d’impostos”, ha assegurat el secretari d’Economia que ha puntualitzat que el Govern “només està estudiant” el tram de les rendes més altes i que és en resposta a un mandat del Parlament.