La consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat aquest diumenge que la conferència que impartirà el president del Govern, Carles Puigdemont, a Madrid el proper 22 de maig servirà per posar sobre la taula “la demanda majoritària i transversal” que hi ha a Catalunya per celebrar un referèndum. Davant aquesta petició del Govern, Munté considera que l’Estat “està obligat a donar una resposta”.

En aquest sentit, la també portaveu del Govern considera que la resposta de l’Executiu de Mariano Rajoy no pot ser un “no permanent sense entrar a parlar ni negociar, perquè això no és de rebut en ple segle XXI i en un Estat que es diu democràtic”. Precisament, per aquest motiu, Munté ha apuntat que el Govern espera que la conferència serveixi per acostar postures amb l’Estat i iniciar el diàleg.

Munté ha recalcat que aniran a la capital madrilenya “amb el convenciment absolut que també es pot parlar del referèndum perquè el que passa a Catalunya no és cosa de quatre dies ni de quatre partits”. Amb tot, la consellera ha augurat que serà una conferència "interessant i ben rebuda", si bé ha admès que de moment no tenen cap confirmació oficial que assisteixi cap membre del govern central.