La consellera de Presidència, Neus Munté, ha respost a la queixa expressada per la responsable de CCOO a l’Hospital General de Catalunya (HGC) sobre el tracte que han rebut del conseller, Antoni Comín, i ha assegurat que la situació en què es troba aquest centre hospitalari -en procés de sortida del sistema sanitari públic- és un tema d’una gran complexitat on cal preservar els drets dels treballadors, la qualitat del servei i la relació amb els Ajuntaments.

La responsable de CCOO a l’HGC, Isabel Zapata, va fer arribar una carta dissabte al vicepresident Oriol Junqueras on denuncia que en una reunió que van mantenir divendres passat es van sentir "insultats" i “amenaçats” pel conseller, segons el mail al qual ha tingut accés El Nacional.

En aquella reunió, segons s’explica en el missatge, també va ser tractada amb duresa l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, fins al punt que va haver d’abandonar la trobada on s’estava d’abordant la decisió de la conselleria d’apartar l’HGC, ubicat en aquesta localitat, de la xarxa pública.

En ser preguntada en la roda de premsa del Govern, tot i afirmar que no coneixia el contingut de la carta, Munté ha assegurat que es tracta d’un tema complex en el qual intervenen molts interessos i que “cal preservar els treballadors i els seus drets laborals, la qualitat assistencial, i la relació amb els diferents ajuntaments i els seus representants”.

La consellera s’ha mostrat convençuda que el departament de Salut treballa en aquesta “triple línia” i que es podran culminar les converses amb èxit preservant la qualitat assistencial i els drets dels treballadors”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat