La consellera de Presidència, Neus Munté, ha emplaçat la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que es preocupi per si es retallen o no els serveis essencials als ciutadans més que no pas d'actuar contra el "acords polítics i l'autonomia dels ajuntaments". La consellera ha qualificat com "del tot ridícula" la reacció de la delegada davant la decisió de l'Ajuntament de Badalona de considerar laborable el 12 d'Octubre.

Llanos de Luna ha reclamat al jutge que impedeixi al consistori badaloní obrir les portes dimecres perquè els treballadors del consistori entrin a treballar.

"Potser que es preocupi una mica més dels catalans i de les seves problemàtiques que no pas dels acords polítics i l'autonomia política dels ajuntaments", ha reclamant.

En aquest sentit, la consellera ha retret que la delegada del govern no s'hagi lamentat del fet que es retallin els serveis essencials als ciutadans o no s'hagi posicionat quan el govern del PP va actuar contra la llei de pobresa energètica.

Pel que fa a l'opinó del Govern, ha assegurat que "només podem fer que respectar autonomia municipal i per tant la decisió de l'Ajuntament i els seus representants".