La vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha assegurat que li faria "il·lusió" ser la candidata demòcrata a Barcelona i ser la futura alcaldessa de la capital catalana. En una entrevista a RAC1, l'exconsellera de Presidència ha assegurat: "Com a persona compromesa i barcelonina, seria molt estrany que li digués que no vull ser alcaldessa de Barcelona".

L'exportaveu del Govern ha assegurat que Barcelona podria ser la seva nova destinació política, tot i que ha apuntat que "encara" no ha començat a "estudiar" les qüestions que afecten directament la capital catalana, com la superilla i la unió dels tramvies, entre d'altres qüestions.

"Jo el que vull és ajudar. Li dec molt al meu partit", ha explicat Munté, que ha reiterat que està a disposició "del que li demani" la formació demòcrata, també si es tracta de centrar-se en la política barcelonina.

Un pas al costat

Munté ha assegurat que els canvis en el si del Govern formen part d'una renovació dins de la normalitat institucional. Per a il·lustrar-ho, Munté ha emprat un símil esportiu, en què el jugador era ella i l'entrenador, Puigdemont: "És com la Champions. De vegades l'entrenador ha de substituir un jugador que fa 80 minuts que corre", ha comentat l'exconsellera de Presidència.

Amb aquestes paraules, Munté ha negat que hagi dimitit o l'hagin destituïda. "Hem fet un pas al costat", ha dit l'exportaveu del Govern en nom dels consellers sortints amb el mateix argot del comiat de Mas de la presidència de la Generalitat. Munté ha assegurat que estava "exhausta" després de quatre anys i mig en el Govern i que necessitava un relleu. 

Munté ha volgut negar que hagi pres aquesta decisió per protegir el seu patrimoni familiar o per falta de compromís amb el referèndum. "No em fa por perdre el patrimoni familiar. Potser perquè no en tinc: el meu pis és més del banc que meu", ha explicat l'exconsellera, que ha destacat la "determinació" de Turull. Ara bé, ha matisat que el nou conseller de Presidència no està "ni més ni menys" compromès amb la votació que ella.

Determinació davant l'ambigüitat

Munté ha lamentat el posicionament ambigu dels comuns envers el referèndum i ha assegurat que li "costa d'entendre la seva posició". Ha destacat, a més, que Catalunya en Comú va presentar-se en política com una renovació i, en canvi, no aposten explícitament per votar l'1-O.

Sobre el posicionament de l'Ajuntament de Barcelona, liderat per Ada Colau, Munté ha apuntat que els partits independentistes "pressionaran" el govern municipal perquè permeti la votació.

Munté s'enfronta a Galdon

L'exconsellera ha volgut contestar a la tertuliana Gemma Galdon, que en el mateix programa va acusar el Govern en bloc de ser corruptes. "Ens governen delinqüents. La Generalitat és plena de delinqüents", va deixar anar en la tertúlia del 18 de maig, fet que va provocar una denúncia del Govern. 

Galdon avui li ha preguntat a Munté sobre la corrupció del PDeCAT, encetant un debat. "Que vostè ens digui delinqüents mereix una resposta", li ha dit a Galdon. "Em fa vergonya que vostè encara reiteri el que va dir", ha afegit la consellera.