Aquest passat cap de setmana, un muntanyenc aragonès que ha pujat a Peña Ezcaurre, al municipi d’Ansó (Osca, limítrof amb Navarra), s’ha trobat que algú hi havia disposat, amb pedres arrenglerades, el dibuix d’un llaç, el lema ‘Llibertat presos polítics’ i una estelada.

L’excursionista, que ha difós en vídeo les imatges de les proclames en favor dels presos, s’ha indignat davant la situació i s’ha vantat que, fora de pla, es dedicaria a remoure les pedres per desdibuixar el missatge.

Amb tot, al muntanyenc se li ha escapat un missatge que desautoritza el discurs oficial d’Inés Arrimadas i Ciutadans, formació que ha engegat una campanya impulsant, pels mètodes que sigui, la retirada de símbols pro presos i exiliats i d’altres de caire independentista. La campanya, a més de generar episodis de tensió i violència, ha arribat a extrems com l’acció que va tenir lloc divendres passat, quan un escamot va retirar la pancarta pro presos de l’ajuntament de Reus amb l’aval i el suport explícit de la formació liderada per Arrimadas.

 “A les vostres platges, a les vostres muntanyes, us poseu el que us surti dels ous però el nostre Pirineu el deixeu net de porqueries i de les vostres històries”. Aquestes són les paraules de l’excursionista que rebaten frontalment el missatge de Ciutadans, ja que malgrat no voler aquest tipus de missatges a l’Aragó —i destruir-los tot titllant-los d''escombraries'— admet que a Catalunya sí que s’haurien de poder exhibir amb tota normalitat.