No fa ni 24 hores que Carles Mundó va sortir de la presó d'Estremera i aquest dimarts al matí ja ha entrat a una altra. Això sí, per un motiu ben diferent. El conseller ha assistit a un acte de campanya a la presó Model de Barcelona, tancada des de fa sis mesos per la seva conselleria, on ha reivindicat l'acció de Govern i ha carregat durament contra l'aplicació de l'article 155. Per això ha fet una crida a omplir les urnes de "llibertat" i "dignitat".

"Després d'estar setmanes intentant sortir de la presó és estrany tornar-hi a entrar", ha reconegut el conseller a l'inici de l'acte, on ha rebut aplaudiment i abraçades dels companys de partit, d'alguns funcionaris i veïns que en assabentar-se de l'acte s'hi han volgut acostar.

Mundó, que poques hores després del seu alliberament ja va assistir a l'obertura de campanya a Vic, ha volgut reivindicar el tancament de la presó, una de les grans "fites", del Govern. En aquest sentit, ha recordat que es van deixar enrere 113 anys d'història i 40 anys de promeses no complertes.

"Amb el 155 mai no hauríem tancat la model", ha assegurat el conseller que ha afegit que tampoc hauria estat possible que el metro arribés a la Zona Franca, ni la renda mínima garantida o la llei accés universal a la salut, així com també la llei de reparació de víctimes del franquisme.

En aquest sentit, Mundó ha assegurat que la intervenció de la Generalitat és "una anomalia, una imposició i un abús del dret i sobre els ciutadans de Catalunya". Mundó considera que s'han "paralitzat" i "anestesiat" les institucions per evitar que "Catalunya progressi" i per això ha fet una crida a no quedar-se a casa el 21-D i a omplir les urnes de "llibertat" i "dignitat".