El conseller de Justicia, Carles Mundó, s'ha reunit aquest matí durant una hora i per primera vegada amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos. A la sortida, Mundó ha explicat que han parlat sobre la causa oberta pel 9N, encara que la trobada s'ha produït abans de conèixer que el TSJC ha decidit enviar al Tribunal Suprem la causa perquè l'exconseller de Presidència i diputat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, té la condició d'aforat.

El conseller Mundó li ha dit que considera un error que el govern espanyol recorregués a la Justícia per resoldre el que considera un problema polític. "Les qüestions de la política s'han de resoldre en l'àmbit de la política i no es poden posar els tribunals al servei de la política. És apagar el foc amb gasolina", ha declarat als mitjans el titular de Justícia.

Segons el propi conseller, han analizat també conjuntament quines han de ser les prioritats de l'administració de Justícia, la creació de nous jutjats i l'ús del català. En aquest sentit, tots dos han constatat la complicada situació que viu el català en aquest àmbit, ja que només es fa servir en el 12% de les sentències.