La coordinadora nacional de Moviment d’Esquerres (MES), impulsada per exdirigents socialistes catalanistes, ha rebutjat un acord amb ERC per concórrer conjuntament a les eleccions del 14-F. Així ho han assegurat aquest dissabte, després de reunir-se en sessió extraordinària el 10 de desembre, on es va decidir amb un 70% dels vots no anar amb els republicans als pròxims comicis.

A partir d’ara, Moviment d'Esquerres sondejarà noves opcions que puguin garantir "les prioritats fixades": L'objectiu serà aconseguir un acord que permeti "desenvolupar millor" el seu programa amb el propòsit de crear "un Estat propi i independent en forma de República", treballant per la justícia social, la crisi sobrevinguda en aquest temps de pandèmia, l'amnistia i l'autodeterminació.

D'aquesta manera, el partit creu que l'acord només serà possible amb aquells partits que convergeixin amb els seus principis bàsics. Moviment d'Esquerres considera que està fent "una bona feina a nivell municipal", que cal ampliar i reforçar. Tanmateix, vol entrar al Parlament per poder-hi portar "la veu" de la seva base social i treballar per la república catalana des de "plantejaments socialistes". L'obtenció de representació a la cambra catalana també implicaria un salt pel que fa a la visibilització de la formació a nivell nacional.

Moviment d'Esquerres es defineix com un partit polític independent, que treballa per millorar les condicions socials de la ciutadania. Així mateix, vol posar en valor la implantació i representació territorial del partit i la seva vocació de créixer a nivell nacional, amb personalitat pròpia i objectius clars. Després de cinc anys d'història, la formació roman amb la doble voluntat de continuar existint com un actor polític més i de seguir creixent com a formació política republicana, sobiranista i progressista.

Josep Serra i Teresa Garcia són el coordinador general i coordinadora adjunta de MES, i a la direcció hi ha exdirigents històrics del sector catalanista del PSC com Pia Bosch.