Protesta a Cornellà contra un acte polític de Vox. Unes dues-centes persones s'han concentrat aquest dimecres per mostrar el seu rebuig contra l'acte dels ultres, que han decidit portar, en plena campanya de les eleccions andaluses, a Santiago Abascal a Catalunya. L'excusa de l'acte? Celebrar un any de l'entrada de Vox al Parlament, malgrat que aquest any es va complir el més de març, ja que la cambra es va constituir el 12 de març de 2021. Vox buscava una imatge per demostrar que poden fer actes a Catalunya, i així ho han aconseguit, en la mateixa setmana que Abascal ha tornat a proposar d'aplicar l'article 155 a Catalunya i suspendre l'autonomia. 

Manifestación contra acto de Vox en Cornellà   Sergi Alcàzar (1)
Pancartes de la manifestació antifeixista / Sergi Alcàzar

La manifestació antifeixista no ha viscut cap moment complicat ni tens. Els col·lectius s'han citat als Ferrocarrils de la localitat, han caminat fins al passeig i s'han acostat fins a l'Auditori on Vox celebra el seu acte. Durant mitja hora els activistes han desfilat per la ciutat, lluint pancartes i fent proclames antifeixistes com 'El feixisme avança si no se'l combat' o 'Cornellà serà la tomba del feixisme'. Entre els manifestants hi havia els diputats de la CUP Xavier Pellicer i Basha Changue. Un cop arribats davant l'Auditori, els manifestants han topat amb un cordó policial amb una vintena d'uniformats que custodiaven la zona. En aquests moments ha existit el dubte de si intentarien sobrepassar el cordó, però no ha acabat passant. 

Manifestación contra acto de Vox en Cornellà   Sergi Alcàzar (4)
Membres de la CUP a la concentració antifeixista / Sergi Alcàzar

Comunicat en contra de l'acte de Vox a l'Auditori

Una de les queixes dels manifestants la van fer palesa també una trentena d'entitats i partits a través d'un comunicat emès a començaments de setmana, on van carregar contra l'alcalde del PSC Antoni Balmón, pel fet que l'Ajuntament hagi llogat l'espai municipals als ultres. "Volen tornar a fer servir la nostra ciutat com un abocador on deixar anar el seu discurs d'odi cap a allò que no entra dins dels seus prejudicis uniformitzadors", critiquen les entitats, que també reivindiquen el caràcter antifeixista d'aquesta ciutat del Baix Llobregat.

"Cornellà és un dels llocs on han trobat un rebuig explícit i obert cada cop que han volgut venir obertament. No pot ser d'una altra manera en una vila eminentment treballadora, amb diversitat d'orígens d'arreu de la península Ibèrica, però també d'arreu del món". Entre les organitzacions que firmen el comunicat hi ha Esquerra Republicana, la CUP, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i desenes d'entitats antifeixistes locals.

Manifestación contra acto de Vox en Cornellà   Sergi Alcàzar (2)
Cordó policial davant l'Auditori on Vox celebra el seu acte