Abascal visitarà Catalunya. El partit d'extrema dreta Vox està acabant de preparar un gran acte aquest mateix dimecres amb l'excusa de celebrar el primer aniversari de la seva entrada al Parlament català, quan van irrompre durant les darreres eleccions amb 11 diputats. Per a reivindicar aquest moment, els ultres no han escatimat recursos: hi acudirà el líder nacional, Santiago Abascal, juntament amb Ignacio Garriga. L'acte està previst a Cornellà de Llobregat a partir de les 20 hores, i de segur que s'hi podran veure les principals cares de la ultradreta a Catalunya i sentir els seus missatges d'odi contra els independentistes i les minories.

Per a contrarestar aquesta ofensiva dels ultres, l'antifeixisme ja s'ha organitzat. Més d'una trentena d'entitats, organitzacions i partits polítics ubicades a Cornellà ja han emès un comunicat per instar l'alcalde socialista, Antonio Balmón, que canviï de postura i "no cedeixi ni llogui cap instal·lació pública al feixisme", ja que l'esdeveniment tindrà lloc a l'Auditori de Cornellà. Els signants recorden que aquest espai ha estat creat per a "allotjar la cultura i les arts escèniques", i que ara permetrà "impulsar el discurs d'odi contra minories, el prejudici racial, el masclisme i el classisme més ranci".

Per la seva banda, fonts del consistori sostenen que l'acte compta amb l'autorització de la Delegació del govern espanyol i que està previst que estigui supervisat pels Mossos d'Esquadra per evitar enfrontaments entre els dos grups. "L’Ajuntament no es pronuncia al respecte i les condicions són per a tothom igual", es limiten a afegir les mateixes fonts, segons l'ACN.

"Volen tornar a fer servir la nostra ciutat com un abocador on deixar anar el seu discurs d'odi cap a allò que no entra dins dels seus prejudicis uniformitzadors", ha criticat la trentena d'entitats, abans de reivindicar el caràcter antifeixista d'aquesta ciutat del Baix Llobregat. "Cornellà és un dels llocs on han trobat un rebuig explícit i obert cada cop que han volgut venir obertament. No pot ser d'una altra manera en una vila eminentment treballadora, amb diversitat d'orígens d'arreu de la península Ibèrica, però també d'arreu del món". Entre les organitzacions que firmen el comunicat hi ha Esquerra Republicana, la CUP, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i desenes d'entitats antifeixistes locals.

Manifestació contra Vox

A més, la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Cornellà també ha anat més enllà, i ha planificat una concentració veïnal contra l'acte ultra per tal de mostrar el rebuig de la ciutat. Sota el lema 'Stop Vox' i 'No els volem a Cornellà ni enlloc', la manifestació està prevista que comenci a les 19 hores a l'estació d'FGC Cornellà-Riera.