1. CSQP planta PP, PSC i C's

Aquest dilluns el Parlament va viure una reunió del front antiprocés. C's, PP i PSC es van tancar en una sala per, en mitja hora, acordar que impugnarien la Junta de Portaveus que la presidenta Carme Forcadell havia convocat per aquest dimarts. CSQP també hi havia d'assistir però a darrera hora ha anunciat que no hi participaria. Una desmarcada destacable.

2. Un advocat de l'Estat 'empatitza' amb el procés

Aquesta història és ben curiosa. Un advocat de l'Estat rep la citació d'un judici del jutjat social 22 de Barcelona que s'ha de celebrar el 6 de desembre, dia de la Constitució i dia festiu. Segons difon Confilegal, l'advocat de l'Estat, respon: "tret que el 6 el desembre s'hagi produït la secessió territorial de Catalunya, és festiu i ha de canviar la data".

3. El dinar de SiU

Aquest dilluns ha tornat l'ànima del que l'exdiputat d'ERC Joan Ridao va batejar com SiU, l'entesa entre Socialistes i Unió. El candidat dels democristians, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dinat amb el líder del PSC, Miquel Iceta. "Tots dos han constatat la seva preocupació per la situació política de Catalunya", han apuntat fonts coneixedores de la trobada a El Nacional.

4. El trident popular del Parlament

La renúncia, per causes personals, a l'acta de diputat del PP d'Antonio Gallego, ha portat més pau al grup parlamentari dels populars. La disputa per ser portaveus i portaveus adjunts ha quedat reduïda entre Enric Millo i Santi Rodríguez. De fet, tots tres s'han deixat retratar junts per a El Nacional. A la pregunta de si ja havia format el trident parlamentari, el líder, Xavier García Albiol ha assenyalat que ho farà divendres: "tot dinant, vejam si són capaços de convèncer-me".

5. Duran, la CUP i la Verge

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que a Mariano Rajoy “se li ha aparegut la Verge” amb la declaració de JxSí i la CUP. Segons el cap de files democristià per a les eleccions generals, la resolució independentista és un "regal per a Rajoy que  li permet fer un fil conductor de la defensa de la unitat d'Espanya i de la legalitat i tenir iniciativa política en un moment en què el PP està en una situació, en termes polítics, prou delicada”.

6. ERC tanca les llistes amb Rufián

Dissabte que ve, ERC celebrarà el consell nacional que aprovarà les llistes del partit pel 20D. Gabriel Rufián podria ser el cap de llista per davant d'un veterà com Joan Tardà, ja escollit candidat pel consell nacional que va dur a terme la formació fa una setmana.

7. Records de dues activistes

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'han reunit aquest dilluns durant prop de mitja hora. Totes dues han assegurat que s'han explicat i recordat "batalletes de la seva època d'activistes".

02112015Forcadell_Colau_email

8. I ara, sedició

La Junta de Fiscals de Sala, el màxim òrgan de comandament de la Fiscalia General de l'Estat, sospesa querellar-se per sedició contra els representants públics que desobeeixin les resolucions del Tribunal Constitucional. Tot i això, aquesta possibilitat no ha estat comentada pels fiscals destinats a Catalunya que "prou feina tenen" amb la querella pel 9N contra el president Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. El delicte de sedició es recull a l'article 544 del Codi Penal i contempla de 10 a 15 anys de presó per a les autoritats que incompleixin la llei. La Vanguardia apunta que els fiscals podrien decidir si es querellen per aquest delicte en una reunió convocada pel 10 de novembre.

9. JxSí: És dilluns, hi ha reunió

El consell de direcció de JxSí es reunirà a partir d'aquesta setmana cada dilluns a la tarda al Parlament. "És el cervell operatiu i d'estratègia del grup parlamentari", explica un dels seus integrants a El Nacional. En el centre de comandament s'hi compten Raül Romeva, Marta Rovira, Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Corominas i Anna Simó.

10. Chacón, de nou 'ministra'

“Combatrem per terra, mar i aire la ruptura que Junts pel Sí i la CUP pretenen que es debati al Parlament”. Aquesta és la resposta de la candidata del PSC al 20D, Carme Chacón, per intentar aturar el procés, un llenguatge que recorda i, molt, la seva etapa com a responsable de Defensa espanyola.

Chacón prova un avió Harrier de l'Armada/MDefensa

11. L'etern Sánchez-Llibre dirigirà Duran

El director de la campanya electoral pel 20D d'Unió Democràtica de Catalunya serà Josep Sánchez-Llibre, l'eterna mà dreta del candidat Josep Antoni Duran i Lleida. La direcció del partit també ha nomenat el comitè polític que estarà format per Ramon Espadaler, Antoni Font, Benet Maimí, Montse Surroca, Sònia Recasens, Salva Sedó, Roger Montañola, Oriol Gil, Marta Plana, Manel Silva, Paco Gambús, Antoni Picó, Carles Torrecilla i Rosaura Férriz. El coordinador del programa electoral serà Manel Silva, responsable de la ponència ideològica, advocat de l'Estat i qui va definir els termes de la consulta interna del partit del 14J.

12. Ibarretxe a la Catalunya interior

Juan José Ibarretxe, lehendakari durant tres legislatures, serà el proper dijous, 5 de novembre, a la ciutat de Vic per impartir la conferència “Cuando el pueblo impulsa la política” a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Ibarretxe serà rebut per Anna Erra, alcaldessa de la ciutat. La síndrome Ibarretxe, que va liderar institucionalment un procés d'autodeterminació que va acabar amb fiasco, fa que pronunciar el seu nom pels passadissos del Parlament provoqui calfreds als diputats de CDC.

13. Conjura civil per les estelades

L'ANC, Drets, Òmnium i la Plataforma Proseleccions Catalanes repartiran 20.000 estelades i banderes d'Europa en el partit de Champions al Camp Nou d'aquest dimecres com a resposta a la multa de la UEFA per lluir l'ensenya independentista. Una conjura civil per les estelades.

14. Un guàrdia civil, cap de llista de Podem

Cadis, la ciutat més "liberal" d'Espanya tindrà un candidat membre de la Guàrdia Civil. Segons informa el diari gadità La Voz Digital, el guàrdia civil Juan Antonio Delgado encapçalaria la llista de Podem pel 20D.

15. Una conversa de clavegueres entre la CUP i l'aparell del PSC

Conversa de clatellots entre el diputat de la CUP, Julià de Jòdar, i un venerable gat vell de l'aparell del PSC, l'exdiputat Joan Ferran:

Postres de Músic

No tot és política a casa nostra, la filosofia també té el seu raconet: aquest novembre se celebra el IV Congrés  Català de Filosofia.