Xavier Garcia Albiol es troba entre l'espasa i la paret. Després que el seu nom aparegués als Papers de Pandora, una investigació periodística internacional que ha destapat comptes opacs de personalitats i dirigents d'arreu del món, s'enfronta a una moció de censura. Albiol que ha reconegut la seva vinculació amb la societat opaca de Belize en la que apareixia el seu nom, no està tan disposat a reconèixer el motiu de la moció de censura. 

En un tuit al seu compte personal, Albiol ha esquivat afrontar el motiu que motiva als partits de l'oposició a voler-lo fora de l'alcaldia: la seva implicació amb els Papers de Pandora. En canvi, el polític del Partit Popular ha rescatat una enquesta del maig de 2021 de la consultora GAD3 on li auguraven la victòria en les pròximes municipals per justificar les accions de l’oposició. Per Albiol l'únic motiu per fer-lo fora és la seva suposada victòria. 

tuit albiol mocion de censura

"Aquí l'únic motiu de la moció censura de PSC i CUP per apartar-me de l’alcaldia: si ara se celebressin eleccions municipals, obtindríem majoria absoluta", ha assegurat. Al marge del fet que l'enquesta mostra la situació de la intenció del vot de fa més de sis mesos, l'actual alcalde de Badalona esquiva tota responsabilitat en els seus actes que hagi dut al PSC, ERC, Junts i els Comuns a reclamar que deixi el càrrec. Només ha afegit: "Lamentablement, torna la Badalona grisa i del caos". 

Acord contra Albiol 

L'oposició badalonina va arribar dimecres a un acord unànime per presentar una moció de censura. Aquest dijous els setze regidors badalonins del PSC, ERC, Badalona en Comú i Junts han anat un per un signant la moció contra Albiol i per anomenar al socialista Rubén Guijarro com a substitut. Quan tots els regidors hagin signat, la moció es portarà divendres al registre de l’Ajuntament i el ple d’investidura del nou alcalde quedarà convocat pel 8 de novembre, segons informa l'ACN. 

L'acord per donar l'alcaldia als socialistes arriba amb més consens que quan Albiol va tornar a ser alcalde després de la dimissió d'Àlex Pastor i la manca d'entesa entre els partits que formaven el govern badaloní. 

En els Papers de Pandora

Albiol, figura en els anomenats papers de Pandora, una investigació periodística internacional que ha destapat comptes opacs de personalitats i dirigents d'arreu del món. Segons El País, Albiol va rebre l'any 2005 un poder general d'una societat de Belize que es va tramitar a través d'una gestora andorrana.

El poder permetia a l'alcalde de Badalona obrir comptes bancaris a l'estranger i, fins i tot, gestionar propietats de la societat. Tot plegat quan ocupava el càrrec de secretari de política municipal del Partit Popular de Catalunya. Va ser en aquell moment quan es va vincular amb Luverne International Inc.

 

 

Imatge principal: L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durant un míting / Europa Press