Incloure la bandera espanyola a l’uniforme dels Mossos d’Esquadra amb la suposada intenció de “despolititzar” el cos. Aquesta és una de les propostes que s’han inclòs en una consulta oberta sobre la imatge corporativa de la policia catalana que, a més, és la que ha obtingut més suports, gràcies entre d’altres, al suport explícit a la iniciativa del col·lectiu unionista Unió de Mossos per la Constitució.

Entre els dies 13 de gener i 13 de febrer es va obrir un procés participatiu adreçat a “sindicats i personal del Cos de Mossos d’Esquadra, persones interessades” on s’oferia la possibilitat de fer propostes sobre la imatge corporativa del cos. D’entre la cinquantena de suggerències, entre les quals hi ha peticions de canvis en la uniformitat com l’abandonament de les camises i les gorres de plat, canviar el nom de les graduacions o incloure unitats de patrullatge en bicicleta o cavall, en destaca la formulada per Oriol Garcia on sol·licita que “a la nova uniformitat s’afegeixen les dues banderes, l’espanyola i la senyera i no únicament la de la senyera. És una forma d’apropar i despolititzar el cos i és lògic que portin les dues banderes en  la seva uniformitat”.

La proposta ha comptat amb 107 suports, mentre que les següents amb més vots, 91 i 90, son les que demanen una funda d'arma reglamentària tipus camal i la que sol·licita canviar l’uniforme de camisa, pantaló de pinça, sabates i gorra de plat, per un altre amb polo, pantaló tàctic, botes de mitja canya i gorra flexible.