Polèmica per un tuit dels Mossos d'Esquadra. "Si algú et fa un petó, et toca el cul o els pits o encara va més lluny sense que tu ho vulguis, no et quedis callada. Denuncia-ho. No hi ha excuses, és un delicte. Acabem amb la violència sexual", exposava el tuit que ara ja s'ha retirat.

tuit mossos

El tuit no ha passat desapercebut, ni pel contingut escrit ni per la imatge, que posa el focus en la víctima. Precisament això és el que ressalta l'escriptora i diputada d'ERC al Parlament Jenn Díaz. "Ningú al gabinet de comunicació d’Interior ha considerat que aquesta piulada és del tot inapropiada? El focus, en la víctima. La responsabilitat, d’ella. I la imatge, morbosa", ha piulat.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, també hi ha reaccionat. "Mentre no entenguem que difondre aquest tipus d’imatges és masclisme no ens en sortirem. Sempre les dones al punt de mira, fins i tot quan són les víctimes. De debò que Mossos encara no ho ha entès? Vergonyós!".

"Aquest missatge és una vergonya", ha exposat també el diputat al Congrés d'ERC Gabriel Rufián. "Des del trasllat de la càrrega de responsabilitat a la víctima fins a l'elecció de la foto. Una conselleria tan important no mereix tanta incompetència".