Els Mossos d'Esquadra han retirat aquest dimarts els símbols independentistes que penjaven a la façana de l'Ajuntament de Berga (Berguedà), un dia abans que vencés l'ultimàtum de la Junta Electoral de Zona (JEZ). Fonts policials han confirmat que agents de paisà de la policia catalana han retirat la pancarta amb el lema de suport als polítics presos, els quatre llaços grocs i la bandera estelada.

La JEZ va donar dijous passat un termini de 48 hores a l'alcalde de Berga, Oriol Camps (CUP), perquè retirés tots els "símbols i cartells amb significació política relativa al procés independentista col·locats a l'ajuntament", però el consistori va desatendre la resolució.

Davant d'això, la JEZ va resoldre enviar un segon requeriment a Camps allargant el termini concedit fins demà dimecres a les 09:00 hores i va anunciar que, en cas d'incompliment, els mossos haurien d'actuar d'ofici.

Camps és alcalde des que la seva predecessora, Montse Venturós, va ser inhabilitada durant sis mesos per un delicte de desobediència precisament per haver desatès les ordres de la Junta Electoral perquè despengés l'estelada de la façana del consistori a les eleccions autonòmiques i generals del 2015.

Venturós va ser detinguda per plantar el jutge que la va citar per desobediència a la Junta i, encara que la seva inhabilitació ja ha finalitzat, no pot reincorporar-se al càrrec fins que torni a ser elegida a les eleccions municipals perquè va perdre el seu escó de regidora.