Ja va passar la setmana passa a Mataró, quan els Mossos d’Esquadra va restringir el pas a un grup d’àvies per portar bufandes grogues en presència de Mariano Rajoy. I ha tornat a passar aquest divendres: un grup de ciutadans independentistes, vestits de groc i amb estelades, s’havien concentrat pacíficament davant la Llotja de Lleida, per donar la benvinguda al president espanyol, que ve a tancar un dinar del PP local acompanyat de Xavier Garcia Albiol. Els agents de la policia catalana han acompanyat les persones fins fora d’aquest indret. Inicialment, el gran desplegament ha fet que hi hagués més policies que ciutadans.

Els manifestants han estat arraconats fora, amb agents dels Mossos fent de barrera. S'hi han arribat a concentrar un centenar de persones, que han reclamat llibertat pels presos polítics. També han escridassat algun partidari de Rajoy que s'hi ha apropat.

El president espanyol s’ha desplaçat aquest divendres fins a la capital de Segrià, juntament amb el candidat del PP a la Generalitat i la cap de llista a Lleida Marisa Xandri, per a tancar un dinar míting amb afiliats i simpatitzats del partit a la demarcació.