Que els Mossos d'Esquadra tenien un pla per detenir el Govern de Carles Puigdemont es va saber durant el judici al Tribunal Suprem, quan el major Josep Lluís Trapero ho va explicar davant la sorpresa de tothom.

Avui Ferran López, durant la seva declaració com a testimoni en el judici de l'Audiència Nacional a Josep Lluís Trapero i la cúpula d'Interior, ha detallat que els Mossos estaven preparats per detenir el president i els consellers abans del referèndum de l'1-O: "Abans de l'1-O ja pensàvem que podia arribar l'ordre de detenció".

López ha completat l'explicació que va fer Trapero sobre el pla de detenció. I en aquest sentit ha explicat per què no estava per escrit. "Per escrit no es va fer res. Mai he vist una detenció per escrit" i ha apel·lat a la confidencialitat.

La declaració de Ferran López ha evidenciat una desconfiança entre els responsables del cos dels Mossos i el Govern que es va traslladar al pla de detenció que només coneixien els comissaris que l'havien de portar a terme.
 


 


Durant l'interrogatori, ha detallat al màxim com es va dissenyar el dispositiu de l'1-O. Ha insistit que va aconseguir tancar 134 punts de votació i evitar que 239 centres no s'obrissin.
 


López també ha relatat el matí de l'1-O i com es va trencar a mig matí el dispositiu conjunt per decisió de Diego Pérez de los Cobos.
 


López ha admès, igual que ja va fer en la seva declaració al Tribunal Suprem, que va ser un error enviar part de la Brimo al partit del Barça, quan aquest finalment es va fer a porta tancada.